Creştinii luptă împotriva febrei hemoragice

9 Aprilie 2014 10:13 Religia în lume

Creştinii din Asia sunt implicaţi activ în lupta împotriva bolilor cu transmitere aeriană prin ţânţari, precum febra galbenă, febra hemoragică sau boala Dengue.

Pe 7 aprilie s-a sărbătorit în întreaga lume Ziua Mondială a Sănătăţii, iar între 2 şi 8 aprilie în Sri Lanka a avut loc Săptămâna Naţională de Control împotriva Ţânţarilor.

Astfel, printre acţiunile care au avut loc împotriva bolilor cu transmitere prin insecte a fost şi una inedită, dar deosebit de efectivă: două ziare cu acoperire naţională, Ceylon Today şi Mawbima, au folosit cerneală infuzată cu ulei de citronella, un ulei natural care respinge ţânţarii şi evită astfel mii de cazuri de febră hemoragică.

Numai în prima parte a anului 2014, 6.104 cazuri de febră Dengue au fost înregistrate în Sri Lanka.

Una dintre măsurile importante pentru combaterea acestor boli mortale, care fac mii de victime în întreaga regiune, este secarea mlaştinilor, unde se înmulţesc aceşti ţânţari, măcar în zonele locuite de oameni.

De asemenea, creştinii din câteva organizaţii filantropice au venit cu mai multe măsuri care pot limita extinderea acestor boli prin invazia ţânţarilor: purtarea obligatorie de pantaloni şi tricouri cu mânecă lungă, acoperirea sau golirea containerelor de apă, evitarea apelor stătătoare, care sunt habitatul ideal pentru ouăle de ţânţari, folosirea insecticidelor şi repelenţilor, de preferinţă naturale, folosirea plaselor de ţânţari la geamuri şi la uşi etc.

Pentru a realiza importanţa acestei lupte, trebuie să spunem că există 50 de milioane de oameni infectaţi cu febră hemoragică în întreaga lume şi că 2,5 miliarde de oameni, adică două cincimi dintre oameni, sunt în risc ridicat de a contracta această boală, care, netratată, este mortală.

 

Ultimele din categorie