Crimele împotriva creștinilor din Nigeria continuă

14 Septembrie 2011 20:27 Religia în lume

Jurnaliștilor li s-au arătat cadavrele tatălui, mamei și a celor șase copii ai lor. Conform aceleiași ageniții de știri cel puțin 40 de oameni au fost omorâți în violențele inter-religioase de luni din 5 septembrie și până acum.

Tensiunile dintre musulmani și creștini continuă în Nigieria. Numărul de oameni uciși crește în fiecare zi, pe măsură ce violența se răspândește în țară.

Agenția de știri Reuters a relatat că tineri musulmani au răpit și ucis o familie de creștini în satul Tatu, statul Plateau. Jurnaliștilor li s-au arătat cadavrele tatălui, mamei și a celor șase copii ai lor. Conform aceleiași ageniții de știri cel puțin 40 de oameni au fost omorâți în violențele inter-religioase de luni din 5 septembrie și până acum.

Ultima izbucnire a violențelor a avut loc în satul creștin Dabwak de lângă orașul Jos, acolo unde musulmanii au năvălit și au ucis 4 persoane, conform BBC.

Orașul Jos este la frontiera dintre nordul musulman și sudul creștin. Mulți dintre creștini au imigrat sau au fost alungți din zonele musulmane, acolo unde Sharia, legea islamică, a fost impusă.  

„Nigeria este o tragedie care se desfășoară sub ochii noștri” spune Andy Dipper de la Agenția Release Internațional. „În unele zone, tensiunile au determinat pe sute de creștini să fugă din casele lor, deoarece musulmanii doresc zone cu exclusivitate socială. În același timp violența lor determină pe creștini să își apere familiile lor”.

Release International sprijină Conferința „Iubiți orașul Jos” (Love Jos) care va avea loc la Londra, care va explora oportunitățile pentru rconciliere și moduri de ajuorare a victimelor intoleranței religioase.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christiantoday.com

Citește alte articole despre: crimă, Nigeria, persecuție, Londra, Jos, tensiuni, Release International

Ultimele din categorie