“Dacă nu terminăm cu armele nucleare, ele ne vor termina pe noi”

22 Iulie 2011 23:20 Religia în lume

“Din punct de vedere legal, politic şi mai mult decât toate, moral, nu există nicio justificare astăzi pentru menţinerea armelor nucleare” a spus Arhiepiscopul Francis Chullikatt, Ambasadorul Vaticanului la Naţiunile Unite, reafirmând învăţătura creştină despre armele nucleare.

În 2002, Chullikatt a spus într-o conferinţă despre "Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare":  “Nu există nicio justificare morală a doctrinelor militare care afirmă necesitatea permanenţei armelor nucleare. Delegaţia noastră doreşte să reafirme poziţia sa bine cunoscută: armele nucleare sunt incompatibile cu pacea pe care o căutăm în secolul 21. Ele nu pot fi justificate. Aceste arme sunt instrumente ale morţii şi ale distrugerii”.

Arhiepiscopul a numit “imorale” eforturile Statelor Unite de a îmbunătăţi armele nucleare, amintind de promisiunile neonorate ale preşedintelui Obama de a reduce armele nucleare, dar şi de alocarea a 80 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea tehnicilor nucleare în următoarea decadă.  Fiecare dolar din cei 80 de miliarde este un asalt împăotriva umanităţii, fiecare dolar reprezintă o respingere păcătoasă a vieţii şi a palnului creativ al lui Dumnezeu.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://ncronline.org

Ultimele din categorie