Doi fermieri creștini au fost uciși de către musulmani

20 Aprilie 2010 23:46 Religia în lume

Doi agricultori creștini au fost uciși luni, 19 aprilie 2010, și alți doi sunt dispăruți în urma unui atac al nomazilor musulmani fulani, în Platoul Central Nigerian, au declarat poliția și oamenii.
Fulanii i-au atacat pe agricultorii care se pregăteau pentru sezonul ploios, în satul predominant creștin Riyom, la 30 km sud de Jos.
"Ni s-a raportat că patru persoane au dispărut, neîntorcându-se de la ferma spre care plecaseră dimineața", a spus prin telefon, către AFP, purtătorul de cuvânt al Poliției locale, Mohammed Lerama.
"Două cadavre au fost descoperite, și se întreprind eforturi pentru a-i găsi și pe ceilalți doi dispăruți", a mai declarat purtătorul de cuvânt.
Un rezident al Riyom, Pam Daniel, susține că nomazii fulani sunt responsabili de acest atac. "Este clar că crimele sunt opera nomazilor fulani care ne calcă pământurile în ultimele două luni”, a constatat rezidentul intervievat prin telefon.
Tinerii din sat, furioși, au blocat drumurile între Jos și sudul Nigeriei în semn de protest. Poliția a eliberat însă circulația.
Un alt atac îndreptat împotriva satului, tot de către fulani, a lăsat în urmă 13 morți și zeci de case arse în ultima lună. (Bogdan Roman)

Citește alte articole despre: Nigeria, atac, agricultor

Ultimele din categorie