Empire State Building refuză să “se aprindă” pentru Maica Tereza

17 Iunie 2010 08:08 Religia în lume

Admiratorii Maicii Tereza au solicitat Empire State Building “să se aprinda“, la marcarea centenarului nașterii acesteia.

Admiratorii Maicii Tereza au solicitat Empire State Building “să se aprinda“, la marcarea centenarului nașterii acesteia, însă oficialii celebrului zgârâie-nori din New York au refuzat.

Timp de peste 4 decenii, partea superioară a clădirii de 102 etaje este aprinsă regulat, și în diferite moduri, în onoarea unor celebrități, evenimente istorice sau victorii sportive.

Roșu-auriu pentru Regina Elisabeta a II-a a Angliei, roșu și galben pentru cea de-a 60-a aniversare a Republicii Populare Chineze, verde pentru St Patrick, albastru pentru Frank Sinatra si chiar, galben, pentru filmul "The Simpsons“: "The Empire State Building“ a cunoscut toate combinațiile de culori.

Dar nu și cu această ocazie: 26 august va marca centenarul nașterii Maicii Tereza, beatificată de Papa Ioan Paul II după moartea acesteia, în 1997, dar funcționarii clădirii au refuzat să aprindă luminile in alb și albastru, culorile voalului pe care Maica Tereza îl purta.

 "Empire State serbează culturile lumii, festivalurile religioase de Paști, Eid al-Fitr, Hannukah și Crăciunul", a declarat pentru AFP Anthony Malkin, managerul art-deco al constructiei realizate în 1931.

"Fiind proprietate privată, cladirea are o politică prin care poate refuza cererile specifice ale asociațiilor sau personalităților religioase", a mai spus el.

Conform aprecierilor unui consilier municipal, Peter Vallone, "inițiativa semnifică importanța la nivel global a Maicii Tereza, ca simbol al păcii și speranței, în semn de recunoaștere a activității sale", pentru care i s-a acordat și premiul Nobel pentru Pace în anul 1979. (KSLCatalin)

Citește alte articole despre: aniversare, catolic, centenar, recunoaștere

Ultimele din categorie