“Este un timp potrivit pentru pace în Orientul Mijlociu”

29 Septembrie 2011 09:07 Religia în lume

În lumina ultimelor evoluţii ale situaţiei politice din Orientul Mijlociu, după cererea oficială a Autorităţii Palestiniene de a deveni membru cu drepturi depline a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Secretarul General al Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC) a chemat la pace şi negociere între Israel şi Palestina.

Consiliul a fost avocatul păcii între israeliţi şi palestinieni de câteva decenii.
În declaraţia sa, Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, Secretarul General al WCC a spus că: “Este acum o unică oportunitate pentru Naţiunile Unite de a lua decizii importante, pentru a-şi îndeplini rolul său şi de a face pace între israeliţi şi palestinieni”.
El a adăugat: “În lumea arabă, oamenii se ridică petntru libertatea şi pentru demnitatea lor, pentru a stabili state democratice. Acum este timpul potrivit pentru ONU de a sprijini stabilirea unui stat democratic palestinian”.
El a arătat că “anunţul Israelului de a construi încă 1100 de case în teritoriile palestiniene ocupate arată că este nevoie de deliberare sobră, curaj firesc şi acţiuni responsabile sunt necesare din partea ONU”.
Împreună cu Bisericile creştine din Ierusalim, secretarul WCC a subliniat nevoia de “a intensifica rugăciunile şi eforturile diplomatice pentru pace între palestinieni şi israeliţi”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: www.ekklesia.co.uk

Citește alte articole despre: Ierusalim, pace, Israel, Palestina, democrație, ONU, WCC, statalitate, arab

Ultimele din categorie