Eşti fan sau următor al lui Iisus?

17 Mai 2011 23:46 Religia în lume

Ai un abţibild cu un peşte pe parbrizul maşinii? Sau cumva o cântare religioasă ca rington la telefon? Poate ai postere cu artişti creştini în cameră? Atunci este probabil să nu fii următor al lui Iisus, ci fan al Lui.

“Unul dintre simptomele unui fan este că el (ea) crede că este următor al lui Hristos” spune Reverendul Kyle Idleman pentru http://www.christianpost.com.

Noua sa carte “Nu un fan” explică diferenţa dintre a fi un fan al lui Iisus şi a fi un următor devotat al Lui şi al Evangheliei Lui. Cartea oferă astfel un diagnostic pentru a vedea dacă o persoană este fan.

“Noi avem tot felul de moduri ciudate de a măsura relaţia noastră cu Dumnezeu şi avem lucruri care confirmă această relaţie, cum este un peşte pe parbrizul maşinii sau oameni care povestesc cum bunicii lor merg la biserică, sau că au patru Biblii în casă” spune teologul american.

Idelman, care este fiu de preot, a mărturisit că şi el în tinereţe s-a încadrat în descrierea unui fan. El purta un tricou pe care scria “acest sânge este pentru tine”, iar lângă un poster cu Michael Jordan avea o icoană cu Iisus. “Voiam să fiu ca Iisus, dar voiam să fiu ca Mike” spune el.  

În timp ce scria un mesaj pentru predica pe care a susţinut-o în faţa a 30.000 de credincioşi ai Bisericii Creştine Sudice, el a realizat că această cultură a fanilor şi a celebrităţii se infiltrează în creştinism. Dar “Iisus nu doreşte fani, ci vrea următori complet ataşaţi de El. Credinţa în Dumnezeu înseamnă o viaţă în deplină concordanţă cu poruncile lui Hristos, o relaţie de iubire cu El, o simţire a prezenţei Lui în viaţa ta. Fanii nu sunt deranjaţi să facă schimbări minore pentru Iisus, dar El doreşte să ne răstoarne viaţa. El doreşte o completă restaurare a vieţii noastre”.

Reverendul american continuă analiza sa asupra degradării credinţei în societatea post-modernă prin observarea comportamentului oamenilor faţă de Dumnezeu. Dacă “vrei să vezi dacă ai într-adevăr o relaţie de iubire şi credinţă cu Iisus, atunci trebuie să-mi spui o întâmplare la care eu să adaug: e o nebunie. Cred că orice credinţă personală ar trebui să aibă o istorie ca aceasta. Vă aduceţi aminte când v-aţi îndrăgostit şi făceaţi tot felul de lucruri nebuneşti pentru fiinţa iubită? Mulţi oameni spun că sunt următori ai lui Hristos, dar nu pot spune nici o istorie a credinţei, nici o minune pe care au simţit-o. O adevărată relaţie de iubire este aceea în care cel ce iubeşte trebuie să facă sacrificii şi un angajament pe viaţă” spune Idleman. Cartea “Not a fan” (“Nu un fan”) va fi lansată în Statele Unite în 31 mai 2011.


traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com

Citește alte articole despre: credinţa, predică, Hristos, Statele Unite, fan, postmodern

Ultimele din categorie