Incident antisemit în Germania

5 Iulie 2010 08:02 Religia în lume

O trupă ambulantă de dansuri evreiești a fost atacat cu pietre de tineri musulmani în timp ce-și pregătea spectacolul pe o stradă din Hanover.

O trupă ambulantă de dansuri evreiești a fost atacat cu pietre de tineri musulmani în timp ce-și pregătea spectacolul pe o stradă din Hanover. Grupurile evreiești se tem de un reviriment al antisemitismului în Occident, nu doar din cauza mișcărilor de extremă-dreaptă, dar și a comunităților de imigranți musulmani, relatează adevarul.ro.

După primele investigații, poliția locală a identificat doi suspecți în vârstă de doar 14, respectiv 19 ani, dar a arestat încă patru tineri. Toți vor fi judecați pentru vătămare corporală și pentru incitare la ură, deoarece au strigat „Afară cu evreii!“

„Acest incident este oribil. Tinerii au început să arunce cu pietre în momentul în care trupa noastră a fost anunțată, chiar înainte să înceapă să danseze“, spune Alla Volodarska, reprezentantă a comunității evreiești din Hanover, citată de BBC.

Și ministra pentru integrare Aygül Özkan (CDU) s-a declarat consternată de acest incident, care în opinia ei încalcă exigența de toleranță, indiferent de religie, origine și opinii politice.

„Acești tineri nu aveau o motivație proprie pentru a ataca, chiar dacă provin dintr-un cartier foarte sărac. Au fost folosiți de alții“, susține la rândul său Rakip Dumlu, directorul rețelei de școli private VIB din Hanover, ai căror elevi provin în proporție de 80% din familii de imigranți, citat de „Die Welt“ .

Citește alte articole despre: musulman, tanar, evreu

Ultimele din categorie