Israelul nu se poate scuza cu Biblia pentru a-și justifica ocupația

21 Februarie 2011 16:44 Religia în lume

Israelul nu se poate baza pe termenul "Pământul făgăduinței", din Biblie, pentru a "justifica revenirea evreilor în Israel și expatrierea palestinienilor", a declarat Arhiepiscopul de Newton.

Israelul nu se poate baza pe termenul "Pământul făgăduinței", din Biblie, pentru a "justifica revenirea evreilor în Israel și expatrierea palestinienilor", a declarat la Vatican ieri, sâmbătă 23 octombrie 2010, Arhiepiscopul de Newton (Statele Unite ale Americii), Monsegnorul Cyrille Bustros Salim.

"Nu ne putem baza pe tema Țării Promise pentru a justifica revenirea evreilor în Israel și expatrierea palestinienilor", a afirmat președintele grec-melchit al Comisiei, în mesajul Sinodal pentru Orientul Mijlociu, punctat de o conferință de presă, conform AFP.

În acest mesaj, făcut public, episcopii și patriarhii orientali afirmă că "nu permit să se recurgă la poziții biblice și teologice în instrumentarea și justificarea unei nedreptăți".

"Pentru noi, creștinii, nu se poate vorbi despre Tărâmul Făgăduinței poporului evreu", un termen care apare în Vechiul Testament, întrucât "promisiunea" a fost "desființată de prezența lui Hristos". După venirea lui Iisus, "vine vorba despre Țara Promisă doar atunci când vorbim despre Împărăția lui Dumnezeu", care acoperă întreg Pământul, fiind un "regat al păcii, dragostei, egalității (și) dreptății", a spus el.

"Nu există anumite persoane preferate, poporul ales, fiindcă toți bărbații și toate femeile din toate țările au devenit poporul ales", a mai adăugat prelatul.

Citește alte articole despre: Israel, evreu

Ultimele din categorie