La Cupa Mondială din Africa de Sud, sportivilor li s-a interzis utilizarea/distribuirea simbolurilor religioase

5 Iulie 2010 08:08 Religia în lume

Pe terenurile sportive din Africa de Sud, unde se desfășoară Cupa Mondială la Fotbal, concurenților le este strict interzisă utilizarea sau distribuirea oricărui fel de simboluri religioase.

Pe terenurile sportive din Africa de Sud, unde se desfășoară Cupa Mondială la Fotbal, concurenților le este strict interzisă utilizarea sau distribuirea oricărui fel de simboluri religioase. Aceasta este “cea mai corectă prescripție“ a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), consideră conducătorii acesteia. Fotbaliștilor nu li se recomandă să se roage înainte și după meci, au informat comentatorii fotbalului din Germania.

Acestora nu li se permite, de asemenea, să prezinte, maiourile sale după meci însoțite de simboluri religioase pe care le poartă pe corp. FIFA a interzis de asemeni, utilizarea în domeniu, și a gesturilor religioase! Spre exemplu, după marcarea unui gol, fotbalistul nu poate ridica capul spre cer și arăta la cer cu mîinile ca un semn de mulțumire lui Dumnezeu. Comentatorii sportivi au evidențiat faptul că cei mai religioși sportivi au fost văzuți în echipele braziliene și franceze. În ciuda interdicției, înainte de a merge pe teren, unii sportivi se închină în mod repetat, însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci, sau de multe ori se roagă cu mâinile lor ridicate spre cer.

Citește alte articole despre: simbol, religie, semn, campionat, fotbalist

Ultimele din categorie