Londra: Creștinii au ținut o slujbă de priveghere pentru a se ruga pentru victimele atacurilor din ultimele trei nopți

10 August 2011 00:06 Religia în lume

În câteva zone din Londra, flăcările se ridică până la cer de la fabricile, magazinele și mașinile incendiate. Sute de tineri isterizați iau cu asalt șoselele la miez de noapte pentru a protesta spun ei față de violența poliției în special față de imigranți.

În ciuda ororilor, conduătorii spirituali și politicienii fac eforturi pentru a aduce pacea în capitala Marii Britanii.

În Piața ”High Cross” din cartierul Tottenham, Bisericile creștine din Londra au organizat o rugăciune pentru a pune capăt violențelor. Biserica Anglicană, cea Romano-Catolică, Biserica Metodistă și alte culte creștine au participat la eveniment.  

Episcopul de Edmonton și episcop local al Diocezei de Londra, Peter Weatley a spus: „Aceste violențe nu trebuie să definească Tottenham așa cum îl știm și îl iubim. Mulți dintre noi muncesc în această comunitate de mulți ani și cunoaștem oamenii iubitori, generoși și deschiși la inimă din această parte a capitalei”.

„Inimile și rugăciunile noastre se înalță la cei afectați, inclusiv cei care au rămas fără case sau magazine și cei ai căror viață a fost amenințată. Împreună, Bisericile noastre vor organiza o multitudine de activități pentru toți membrii comunității noastre, pentru a atenua aceste dureri” a adăugat episcopul.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com

Ultimele din categorie