Nigeria: 38 de creştini ucişi la slujba de Înviere

10 Aprilie 2012 19:44 Religia în lume

Cel puţin 38 de creştini au fost ucişi în Nigeria în Duminica trecută, participanţi la slujba de Înviere. O bombă de mari dimensiuni a explodat într-o maşină capcană pe un drum din faţa unei biserici, unde creştinii erau adunaţi pentru a sărbători biruinţa vieţii asupra morţii.

Teroristul a dorit să ţintească Biserica tuturor Naţiunilor din Kaduna, capitala statului Kaduna, aflată în sărbătoarea Învierii Domnului. Acesta a încercat să intre cu maşină cu tot în Biserică, dar nu a reuşit datorită forţelor de securitate din faţa bisericii.  

Explozia a fost devastatoare şi 38 de oameni au murit în acest carnagiu. În statul Kaduna sute de creştini au fost ucişi în violenţele pe care le promovează gruparea Boko Haram, care doreşte eradicarea creştinilor din ţară.

Numele complet al grupării este Jama'atul Alhul Sunnah Lidda'wati wal jihad. Mohammad Yusuf, un cleric islamist care a creat grupul acum 10 ani, în  Maiduguri, era împotriva educaţiei occidentale. Yousuf era membru al mişcării salafite, care foloseşte terorismul jihadist pentru a-şi face auzită prezenţa în societate.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com

 

Citește alte articole despre: Inviere, Nigeria, atac, violență, creștini, musulmani, bombă, salafiţi

Ultimele din categorie