Papa Benedict: căutarea păcii înseamnă căutarea adevărului

30 Aprilie 2012 18:32 Religia în lume

Conducătorul religios al catolicilor a spus: căutarea păcii şi justiţiei nu poate aduce roade decât dacă este o căutare a adevărului despre persoana umană, creată de Dumnezeu şi dăruită cu inteligenţă şi libertate, capabil să cunoască şi să iubească.

Inteligenţa face oamenii capabili să descopere ceea ce este bun şi benefic – „ordinea dreaptă care este înscrisă în creaţia însăşi” a adăugat Papa în alocuţiunea sa la Academia Pontificală de Ştiinţe Sociale.

Membrii academiei s-au întâlnit la Vatican între 27 aprilie şi 1 mai pentru a discuta progresul în căutarea global a păcii şi dreptăţii, cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a enciclicei papei Ioan al 23-lea, „Pacem in Terris”.

Papa Benedict a spus că întreaga lumea s-a schimbat semnificativ în ultimii 50 ani. „Enciclica papei Ioan  este o chemare puternică pentru a ne angaja în dialogul creativ între Biserică şi lume, între credincioşi şi necredincioşi, pe care Conciliul al doilea Vatican l-a promovat”.

Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Benedict al XVI-lea au subliniat necesitatea păcii pe pământ şi au insistat asupra iertării ca ingredient cheie în făurirea păcii.

„Iertarea nu este negarea răului” a spus Papa Ioan Paul al II-lea, „ci o participare în iubirea vindecătoare şi transformatoare a lui Dumnezeu, care reconciliază şi restaurează”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.catholicchronicle.org

Ultimele din categorie