Papa Benedict: Violența este instrumentul favorit al lui Antihrist

21 Martie 2011 12:59 Religia în lume

“Violența nu construiește Împărăția lui Dumnezeu, împărăția umanității. Dimpotrivă este instrumentul favorit al lui Antihrist."

Violența comisă în numele lui Dumnezeu sau al religiei este “instrumentul favorit al lui Antihrist“ a afirmat Papa Benedict al XVI-lea într-o nouă carte a sa despre Viața și învățăturile Mântuitorului Hristos.
“Violența nu construiește Împărăția lui Dumnezeu, împărăția umanității. Dimpotrivă este instrumentul favorit al lui Antihrist, oricât de idealiste ar fi motivațiile sale religioase. Nu slujește umanității, ci inumanității“.
Pasajul apare în cartea “Iisus din Nazaret – Sfânta Săptămână: De la Intrarea în Ierusalim la Înviere“ care a fost publicată în limba engleză și în șapte alte limbi în data de 10 martie 2011, cu un tiraj inițial de 1.2 milioane de copii în întreaga lume, după cum raportează Serviciul de Știri Religioase.
Conform editurii americane la care a apărut cartea, Ignatius Press, 90000 de copii în engleză au fost vândute înainte de publicare.
Cartea este o continuare a best-sellerului din 2007, “Iisus din Nazaret“, o carte care a explorat slujirea public a Mântuitorului, de la Botez la Schimbarea la Față. În această trilogie pe care a început-o înainte de alegerea sa ca papă, Benedict studiază Evangheliile în lumina cercetărilor mai vechi sau mai noi, încluzând și cele care au încercat să-L descopere pe “Iisus cel istoric“
(traducere din limba engleză de Pr. I. Istrati, de pe www.eni.ch)

Citește alte articole despre: violență, antihrist, papa Benedict XVI

Ultimele din categorie