Pătimirea lui Hristos mi-a schimbat viaţa, spune un fost budist

16 Aprilie 2014 10:25 Religia în lume

Chandrarathna, din Sri Lanka, în vârstă de 30 de ani, va începe perioada catehumenatului după Paşti. Decizia sa a venit după ce a văzut o reprezentaţie dramatică cu Răstignirea şi Învierea lui Hristos.

El a spus pentru Asia News: “Viaţa lui Iisus a fost revoluţionară. Vizionarea vieţii lui Iisus mi-a schimbat viaţa”.

La început, fiind budist, nu voia să vadă această dramă, fiind plin de prejudecăţi din religia sa. Însă, mai târziu, după o perioadă de luptă interioară, s-a hotărât să vadă cine este acest Iisus, care a schimbat firul istoriei.

El spune că înţelegerea vieţii Mântuitorului şi rugăciunea către El l-au ajutat să ajungă la o viaţă plină de pace.

Născut în satul Beliaththa, din sudul extrem al ţării Sri Lanka, el a trăit în oraşul Wennappuwa din nord, unde cei mai mulţi oameni sunt creştini.

“Nu am avut o viaţă curată. Am băut mult şi am fumat, aveam multe relaţii cu fete, însă nu mă făcea fericit”. Totul s-a schimbat când a văzut reprezentaţia dramatică a vieţii lui Iisus, la Biserica Maica Durerilor din Ninamadama.

După ce a văzut piesa de mai multe ori, tânărul s-a întrebat: “De ce nu pot fi credincios lui Iisus şi eu?”. Apoi s-a apucat să citească Evangheliile. A rămas fascinat şi cutremurat de adevărul Evangheliilor şi de viaţa plină de frumuseţe şi bunătate pe care a dus-o Dumnezeu printre oameni.

Ultimele din categorie