Pedeapsa cu moartea pentru cei ce părăsesc islamul în Maroc

29 Aprilie 2013 10:45 Religia în lume

O nouă decizie a băgat spaima în comunitatea creştină din Maroc. Joi 25 aprilie, un Institut islamic de prestigiu din ţară a publicat o fatwa prin care cere pedeapsa cu moartea pentru islamicii care s-au convertit la altă credinţă.

Consiliul Suprema Ulema din Maroc, condus de Regele Mohammed al VI-lea al Marocului a spus că musulmanii vinovaţi de blasfemie trebuie condamnaţi la moarte. CSO este singura instituţie abilitată să declare fatwa, adică decrete religioase în Maroc.
Creştinii din Maroc, o comunitate mică de 22 000 de oameni într-o ţară cu 32 de milioane de islamici, au intrat în panică, pentru că această fatwa nu este decât o nouă armă de intimidare şi de forţare a trecerii la islam pentru creştini. Într-o ţară unde majoritatea covârşitoare este islamică, legile pot fi făcute pentru majorităţi, iar avocaţii pot demonstra în mod fals că orice cetăţean este un apostat de la islam.
Apostazia de la islam este pedepsită cu moartea în Arabia Saudită, însă în Maroc era pedepsită doar cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Citește alte articole despre: musulman, persecuție, islam, creștini, Africa, intimidare, apostazie, fatwa

Ultimele din categorie