Prima sectă satanistă interzisă în Rusia

21 Februarie 2011 16:44 Religia în lume

Curtea Supremă din Mordovia a recunoscut ca extremistă și a interzis astfel secta Ordinului Nobil al Diavolului, ce acționa în Rusia.

Curtea Supremă din Mordovia a recunoscut ca extremistă și a interzis astfel secta Ordinului Nobil al Diavolului, ce acționa în Mordovia, în regiunile Nizhni Novgorod, Ulianovsk, Penza și Tula, susținând a fi ramura regională a Bisericii Întunericului. “Organizatorul și capul sectei este Alexander Kazakov, născut în 1984, rezident în Mordovia, student la Institutul Medical al Universității de Stat“, a declarat un oficial al Curții Supreme pentru agenția Interfax.

Peste 75 de studenți și de elevi au fost atrași între 2004 și 2009 în ordinul condus de Kazakov. Celula din Ulyanovsk a fost administrată de Denis Danshin, născut în 1987, cu domiciliul în Inza, din regiunea Ulyanovsk. “Conform investigațiilor, acești inculpați ai sectei organizau regulat rituri oculte și satanice, aplicând violență asupra unor membri, practicând sexul în grup, în special cu minori“, a declarat aceeași sursă. În decizia Curții Supreme se amintește că cei doi, Kazakov și Danshin, cereau membrilor sectei să considere viziunea lor despre viață, religie și stat ca singura valabilă, convingându-i că satanismul este singura religie adevărată.
 

Citește alte articole despre: elev, student, Rusia, sectă

Ultimele din categorie