Proces cu final nedrept pentru uciderea creştinilor din Pakistan

12 Iunie 2011 22:13 Religia în lume

După doi ani după ce zece creştini au fost ucişi şi o sută de case de creştini au fost incendiate în oraşul Gojra din regiunea Punjab, o curte de justiţie a suspendat procesul suspecţilor pentru carnagiul anti-creştin – scrie Anto Akkara.

Curtea pentru Anti-terorism din Faisalabad a eliberat pe cauţiune ultimii trei din cei 66 de suspecţi care au fost arestaţi în legătură cu incidental din august 2009.

Atacul asupra creştinilor a fost aprins de un zvon de blasfemie la adresa creştinilor. Sute de musulmani au fost aduşi în autobuze şi camioane pentru a ataca creştinii din Gojra, ceea ce sugerează clar o acţiune premeditată, după raportul Bisericii Catolice din Pakistan. Principalul martor al acestor violenţe, Phanias Masih, a primit multe ameninţări cu moartea şi a fost nevoit să plece din Pakistan. Majoritatea martorilor în acest process au murit în condiţii suspecte sau au dispărut, afirmă surse ale Bisericii care îşi păstrează anonimatul.

Preotul romano-catolic Yaqoob Yousaf, care este în prezent vicar al Parohiei “Sacred Heart” din Gojra a spus Agenţiei ENInews că Masih, împreună cu câţiva martori cheie în crimele de acum doi ani au plecat din ţară. Judecătorul a refuzat să accepte pledoaria acuzatorilor pe motiv că aceştia sunt plecaţi din ţară.

Deşi guvernul a reconstruit o parte din casele incendiate de mulţimea violentă, ameninţările şi tensiunile persistă în zonă.

În Pakistan trăiesc de multe sute de ani mai mult de trei milioane de creştini, în timp ce 95% din populaţia ţării (180 milioane) este islamică.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ekklesia.co.uk

Citește alte articole despre: persecuții, Pakistan, prigoană, Gojra

Ultimele din categorie