Răpirile de creştini în Egipt

7 Aprilie 2013 19:33 Religia în lume

Există în Egipt mai multe grupări extremiste care urmăresc răpirea creştinilor bogaţi din ţară şi obţinerea de bani prin răscumpărare.

Acest fenomen este în creştere, numai în ultimele 2 luni existând 30 de cazuri cunoscute de acest fel. Agenţia Fox News vorbeşte despre un doctor creştin, numit Ezzat Kromer, cara a fost răpit, bătut, şi apoi eliberat după ce a plătit răscumpărarea, în oraşul Minya. Doctorul s-a zbătut, până a fost împuşcat în picior de un terrorist care l-a ameninţat că data viitoare glonţul va ajunge în inimă.

Există tot mai mulţi copii care ajung în mâinile acestor infractori. Grupările islamiste justifică religios răpirile prin faptul că creştinii sunt necredincioşi aflaţi într-un teritoriu musulman, şi sunt văzuţi ca duşmani care trebuie să plătească răscumpărare. Această atitudine este încurajată de unii clerici musulmani extremişti care afirmă faptul că aceste fapte sunt virtuţi religioase.

Numai în provincia Minya s-au raportat 150 de răpiri de creştini, iar unii nu au mai fost găsiţi niciodată, crezându-se că au fost ucişi, dacă nu s-a plătit răscumpărarea pentru ei.

 

Ultimele din categorie