În Siria, cele mai vechi icoane au scăpat în chip minunat incendiului din biserica în care se aflau

12 Mai 2014 17:33 Religia în lume

O adevărată minune s-a petrecut în biserica ortodoxă din Homs (sec. VI) a Sfântului Mucenic Elian. Persoane înarmate au incendiat-o, dar focul nu a atins icoanele destul de vechi ce se aflau pe pereții ei – nu au fost decât puțin afumate, a spus părintele. 

În orașul sirian Old Homs, unsprezece biserici creștine au fost fie puternic, fie în totalitate distruse,  a declarat preotul din zonă, George Abu Zahem, pentru ziarul libanez The Daily Star.

Acesta a descris situația din cartierul creștin al-Hamidiyah ca fiind una dezastruoasă. Potrivit preotului, bisericile au fost jefuite și desacrate de către militanți.

Însă, o adevărată minune s-a petrecut în biserica ortodoxă din Homs (sec. VI) a Sfântului Mucenic Elian. Persoane înarmate au incendiat-o, dar focul nu a atins icoanele destul de vechi ce se aflau pe pereții ei – nu au fost decât puțin afumate, a spus părintele.

Pereții groși au salvat catedrala Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ajutătoarea orașului Old Homs, locul unde se află și cea mai importantă relicvă -  o bucățică din brâul Maicii Domnului.

Potrivit celor spuse de Abu Zahem, turnul clopotniței a fost deteriorat de către foc, iar clopotul a căzut în curtea catedralei. 

Ultimele din categorie