Solidaritate creștină în Sri Lanka

7 Iulie 2012 18:43 Religia în lume

Mișcarea de Solidaritate Creștină - (The Christian Solidarity Movement) i-a cerut președintelui statului Sri Lanka, Mahinda Rajapaksa, să garanteze libertatea de expresie și libertățile tuturor cetățenilor.

Activiști creștini laici și clerici au făcut un apel la președinte să protejeze viața lui Nirmal Ranjith Devasiri, un profesor budist de la Departamentul de istorie al Universității din Colombo, și președinte al Federației Asociațiilor Profesorilor Universitari.

Acesta în ultimele zile a primit multe telefoane de amenințare cu moartea de la persoane necunoscute care critică politica guvernamentală asupra educației.

Mișcarea de Solidaritate Creștină dorește o anchetă oficială ca recunoaștere a liberei expresii a gândirii și a libertății de implicare în activitatea sindicatelor, ca drepturi fundamantale garantate de Constitiția țării și de Carta Drepturilor Omului.

Profesorul budist și colegii săi au organizat o grevă, ceea ce a dus la numeroase amenințări cu moartea a acestora.

„În contextul recentelor răpiri și dispariții, amenințările la adresa profesorului Devasiri ne îngrijorează” explică declarația mișcării creștine.

Traducerea și adpatarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.persecution.org
 

 

Ultimele din categorie