Treptele "Sfintei Scări" din Roma, murdărite cu inscripții și insulte la adresa Papei

7 Iulie 2010 10:02 Religia în lume

Treptele "Sfintei Scări" (Santa Scala) din Roma au fost murdărite cu inscripții misterioase și insulte la adresa Papei a raportat vineri, 2 iulie 2010, un fotograf AFP.

Treptele "Sfintei Scări" (Santa Scala) din Roma au fost murdărite cu inscripții misterioase și insulte la adresa Papei, acestea fiind șterse rapid de către agenții municipali, a raportat vineri, 2 iulie 2010, un fotograf AFP.

Inscripțiile cu vopsea roșie, întinse pe douăzeci de metri, cuprindeau semne de neînțeles, cruci, mesaje de dragoste în chirilică și insulte împotriva Papei. "Un amestec de semne, demn de Codul lui Da Vinci", a comentat agenția italiană Ansa.
Autorul lor a fost văzut în noaptea de joi spre vineri, de câțiva martori, dar a reușit să fugă.

Potrivit tradiției, aceste trepte ar proveni din Palatul lui Pontius Pilat din Ierusalim și ar fi fost fost călcate de Iisus înaintea crucificării Sale. Acestea ar fi fost transportate la Roma, în anul 326 de Sfânta Elena, mama primului împărat roman creștin, apoi transferate în secolul al șaisprezecelea în Basilica San Salvatore della Scala Santa, lângă cea a Sf. Ioan Lateran.

Unii credincioși catolici o urcă în genunchi.
Această „profanare“ a fost condamnată ferm de către vicarul de la Roma, cardinalul Agostino Vallini, și de mai mulți politicieni, printre care și primarul Gianni Alemanno. (Bogdan Roman)

Citește alte articole despre: papă, Inscripție, insultă, Santa Scala

Ultimele din categorie