Un olandez construieşte "arca lui Noe", identică în mărime cu cea din Biblie

1 Iunie 2011 10:09 Religia în lume

Olandezul Johan Huibers lucrează de câţiva ani la o replică fidelă a arcei lui Noe, care să respecte dimensiunile din Biblie. Replica va fi finalizată în iulie 2011.

Nu este prima oară când acesta încearcă să recreeze arca lui Noe. El a construit o arcă mai mică, pe care a expus-o vizitatorilor în 2007. După “New York Times”, arca a adunat mai mult decât 600.000 de vizitatori în trei ani.

Construcţia arcei lui Noe este un vis mai vechi de-al lui Huibers. El a comunicat agenţiei “Diagonal View” că a găsit acum mulţi ani o carte numită “Arca lui Noe” şi a fost impresionat de informaţiile din aceasta.

“Atunci când am constuit arca, am vrut să re-povestesc o istorie, istoria Bibliei” a spus Huibers. Cunoaşterea Scripturii este principalul ţel a acestuia după mărturia personală.

Trei locaţii sunt pregătite să primească această arcă. Un mic oraş în Olanda, Dordrecht, cu o populaţie de 118000 de oameni este una dintre ele. Aici, creşterea nivelului apei mării a dus la distrugerea unei părţi a terenului arabil. Oficialii oraşului cred că expunerea acestui artefact va duce la o îmbunătăţire a situaţiei economice a zonei.

De asemenea, investitori din Texas doresc să aducă “arca lui Noe” la Galveston. Însă autorul ei preferă să o expună la Londra, aşa cum a mărturisit în “Times”, mai ales că anul viitor metropola britanică va găzdui Jocurile Olimpice.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com

Citește alte articole despre: potop, Biblie, arca lui Noe, Londra, diluviu

Ultimele din categorie