Vaticanul sprijină Păpuşa Barbie cheală

22 August 2012 09:59 Religia în lume

Oficialul de media al Vaticanului, L'Osservatore Romano, a anunţat că sprijină vânzarea păpuşilor Barbie fără păr, pentru a ajuta copiii care şi-au pierdut părul datorită chimioterapiei sau bolii.

În cotidianul roman a apărut şi un articol semnat de istoricul reputat Giulia Galeotti care promovează vânzarea păpuşilor. O petiţie pe Facebook pentru păpuşă a strâns 157 000 de suporteri în 2012. Păpuşa este distribuită direct la spitale, însă nu este de vânzare în magazine.

„De ce să nu vndem păpuşa Barbie cheală?” a spus Galeotti. Ea a remarcat că păpuşa Barbie a contribuit enorm la cultura actuală, iar diferitele ei forme, de astronaut, chirurg, paleontologist, ambasador al păcii etc. au ajutat copiii să îşi formeze o ţintă în viaţă.

Galeotti laudă producătorul Barbie, Mattel pentru Barbie cheală, însă critic compania pentru stigmatele pe care păpuşa le-a pus în ani prin figura „perfect şi ireală” a păpuşii care a alimentat complexe în sute de mii de fetiţe. Barbie a devenit simbolul unei „frumuseţi plastice şi blonde pline de vid”. „Pentru Barbie, chirurgia plastică a fost parte a ADN-ului ei, înainte ca chirurgia să devină rutină”.

Mişcarea socială „The Beautiful and Bald Movement” (Mişcarea Frumoasă şi Cheală) a fost lansată pe Facebook în decembrie anul trecut de către supravieţuitoarea de cancer Jane Bingham. Campania a devenit virală şi producătorul de jucării Mattel a fost de acord să facă o păpuşă cheală Barbie, însă nu a dorit să o vândă pentru profit.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.huffingtonpost.com

Citește alte articole despre: Vatican, Barbie, păpuşă, cheală, chimioterapie, modernism, market, Mattel

Ultimele din categorie