Medici din Viena vor trata pacienții Spitalului Oncofort
În fiecare lună, timp de două săptămâni, medici oncologi renumiți, care conduc divizia de oncologie a spitalului AKH din Viena, respectiv prof.dr. Christoph Zielinski și prof.dr. Thomas Brodowicz , vor fi prezenți la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienților din România cu noi servicii de diagnostic și tratament.
Toți pacienții neoplazici pot fi tratați în secția de chimioterapie a spitalului OncoFort de către medicii austrieci, se menționează într-un comunicat de presă al Gral Medical.
"Avem o colaborare de durată cu acest centru, de aceea am decis să îmi dedic mai mult timp pentru a reuși să ofer pacienților din România un tratament oncologic orientat către rezultate. Acest lucru nu se putea face dintr-o singură vizită pe lună, ca și până acum", a declarat prof.dr. Christoph Zielinski, conform comunicatului de presă.
Scopul colaborării este acela de a crea o bază de servicii medicale noi care vor fi puse la dispoziția pacienților români începând cu acest an, printre care se numără și diagnosticul preventiv oncologic, care se adresează persoanelor cu antecedente de cancer în familie, celor care au o suspiciune și nu știu ce să facă, celor care doresc să primească o conduită medicală pe viitor conform gradului de risc aferent, celor care nu știu de ultimele analize de genetică sau efectiv celor care doresc să primească o consultație preventivă de la un renumit medic austriac.
"În Austria avem o tradiție ca pacienții, deși aparent sănătoși, să vină la oncolog pentru ca împreună cu medicul să întocmească o fișă de risc pe viitor. Prin efectuarea ulterioară a unor baterii de analize și investigații clasice se pot evita diagnostice mult mai grave. Acesta este și motivul pentru care tratamentul pentru cancerul determinat în faze inițiale este mult mai eficient", a afirmat prof.dr.Thomas Brodowicz.
Începând cu luna ianuarie a acestui an, Spitalul OncoFort a încheiat un parteneriat cu MUVI (Medical University of Vienna Internațional GmbH), una dintre cele mai vechi instituții de formare și cercetare medicală din Europa, care are drept obiectiv principal dezvoltarea sistemului medical oncologic din România prin inițierea de soluții eficiente la nivel de: protocoale medicale, specializare continuă a cadrelor medicale, studii clinice, organizarea de cursuri și seminarii dedicate, dar și prin formarea unei statistici cu istoric de zeci de ani a pacienților român.
*****
Gral Medical este lider pe segmentul oncologic privat și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice din România. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical și Medical Center Gral unde activează peste 24 de clinici și laboratoare, cu o echipă medicală care depășește în prezent 1200 de persoane.