Merele şi ceapa previn formarea cheagurilor de sânge
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School (Massachusetts), merele, ceapa, portocalele şi ceaiul verde sau negru sunt produse care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită conţinutului mare de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School (Massachusetts), merele, ceapa, portocalele şi ceaiul verde sau negru sunt produse care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită conţinutului mare de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici. Rutinul, susţin cercetătorii, ajută la blocarea enzimelor potenţiale nocive, implicate în formarea cheagurilor de sânge.
În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au testat capacitatea a circa 500 de substanţe chimice diferite, inclusiv rutinul, de a bloca enzimele nocive. Dintre toate acestea, rutinul s-a dovedit cel mai eficient, constatându-se că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere şi vene.