Micii pelerini de la parohia Coarnele Caprei

Arhiepiscopia Iaşilor

Micii pelerini de la parohia Coarnele Caprei

Parohia Coarnele Caprei, Protopopiatul Hârlău, a organizat miercuri, 10 aprilie 2013, o excursie la câteva dintre aşezările monahale din judeţul Iaşi.

Pelerinajul, intitulat „Excursie de vis la mănăstiri“, a fost organizat la iniţiativa părintelui paroh Imanuel Liviu Crauciuc pentru copiii care participă la orele catehetice din cadrul proiectului „Hristos împărtăşit copiilor“. „Am început cateheza pentru copiii din parohia noastră din acest an în prima săptămână din Postul Mare. Atunci le-am promis copiilor că cei care se vor implica mai mult la aceste ore vor fi răsplătiţi. M-am gândit la o excursie la mănăstirile din Iaşi şi din jurul acestui oraş. Am reuşit să organizăm acest pelerinaj gratuit pentru a-i încuraja pe copii şi pentru a vedea frumuseţile mănăstirilor noastre“, a spus pr. paroh Imanuel Liviu Crauciuc. Unul dintre locurile pe care micuţii din Coarnele Caprei l-au îndrăgit este Biserica „Pogorârea Sfântului Duh“ - Bucium, Protopopiatul Iaşi 2. Aici, după ce s-a servit masa, a avut loc un concurs pe teme religioase cu premii oferite de părintele paroh Dumitru Carp.

Micii enoriaşi din parohia Coarnele Caprei au vizitat Catedrala mitropolitană din Iaşi, Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“, Mănăstirea Galata, Mănăstirea Bucium, Mănăstirea Hadâmbu şi Mănăstirea Cetăţuia. Iată câteva dintre impresiile micilor pelerini: „Mi-a plăcut foarte mult la Catedrala mitropolitană din Iaşi care, deşi e în renovare, arată minunat. Am admirat cu toţii splendoarea broderiei în piatră de la Mănăstirea Sfinţilor Trei Ierarhi. Am rămas impresionată de frumuseţile mănăstirilor, de icoanele pe care le adăpostesc şi am văzut câtă credinţă au avut înaintaşii noştri zidind aceste biserici“, a declarat Elena Rusu, care participă frecvent la orele de cateheză de la biserica parohiei Coarnele Caprei. „Primul popas a fost la Mănăstirea Hadâmbu. Era atât de frumos, de parcă ziceai că eşti în altă lume. M-am simţit ca în rai. Mi-a plăcut foarte mult în părculeţul «Bucuria copiilor», unde am văzut lebede, păuni, struţi şi alte animale“, a spus Vasile Alexandru. „Am fost aşteptaţi la Mănăstirea Cetăţuia cu masa caldă. Mâncarea a fost delicioasă. Am mers în biserică, unde am cântat la icoana Maicii Domnului. Apoi am admirat oraşul Iaşi de la înălţimea zidului care înconjoară mănăstirea“, a declarat şi Mihaela Horga. „Am fost primiţi cu multă căldură sufletească de maicile de la Mănăstirea Galata. Stavrofora Macrina Lazăr, stareţa mănăstirii, ne-a oferit cărţi de rugăciuni şi iconiţe. Apoi am vizitat atelierul de veşminte, iar la ieşire am intrat în fosta temniţă a mănăstirii“, a mărturisit Mirela Alungulesei. (C. Ciofu)