Misiunea ortodoxă în Japonia: bucurii şi dificultăţi

Ortodoxia în lume

Misiunea ortodoxă în Japonia: bucurii şi dificultăţi

Biserica Ortodoxă Autonomă din Japonia se confruntă cu probleme în misiunea ei de a aduce Evanghelia lui Hristos în ţara soarelui răsare.

“Avem convertiţi la ortodoxie însă majoritatea celor botezaţi sunt copiii căsătoriilor mixte ruso-japoneze” a spus Mitropolitul Daniel de Tokyo şi al întregii Japonii, într-un interviu at cotidianului rus Izvestia.

Conform acestuia, există 30 000 de ortodocşi în Japonia (existau 90% din acest număr şi în prima jumătate a secolului al 20-lea), şi 60 de biserici şi capele, existând 30 de preoţi.
„După revoluţia din octombrie, japonezii ortodocşi au fost lăsaţi singuri. De aceea nu s-a răspândit creştinătatea ortodoxă. În anii recenţi, japonezii încep să se îndrepte spre credinţă, însă goana după lucrurile imediate îi face să uite ceea ce este important” a spus Mitropolitul Japoniei.
Foarte puţini japonezi devin călugări, a adăugat ierarhul. „Ei vor să aibă o familie. Să fii singur nu este înrădăcinat în tradiţia japoneză. Când Patriarhul Kirill a fost în Japonia, a spus că ar fi bine să avem mai mulţi călugări. Însă de unde să-i găsim? Avem doi administratori pentru trei dioceze, iar eu am două slujbe. Nu pot nici măcar să-mi găsesc un succesor” a spus ierarhul.
Biserica Autonomă Japoneză  a fost fondată de Sfântul Nicolae Kasatkin care a venit în Japonia în Rusia şi a condus misiunea rusească în Japonia în 1870. El a tradus Sfânta Scriptură şi principalele cărţi liturgice în limba japoneză şi a clădit Catedrala Învierii din Tokyo.

Biserica Ortodoxă Rusă l-a canonizat pe Arhiepiscopul Nicolae în 1970 şi a recunoscut autonomia Bisericii Ortodoxe Japoneze.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.interfax-religion.com