Monseniorul Patrick D`Rozario: „Condamnăm toate formele de violenţă împotriva creştinilor!”
Potrivit informaţiilor transmise către Agenţia Fides, în ultimele zile, un grup de fanatici islamişti au atacat o comunitate catolică de etnici gari în districtul Jamalpur, din zona Dhaka, rănind opt persoane, trei dintre ele fiind spitalizate.
Dhaka – „Condamnăm toate formele de violenţă împotriva creştinilor şi nu doar în întreaga ţară. Astăzi trebuie spus că, în ciuda unor episoade negative, creştinii nu sunt vizaţi de către radicalii islamişti.”: a relatat pentru Agenţia Fides, Monseniorul Patrick D`Rozario, arhiepiscop de Dhaka, comentând ştirile ce privesc cazurile de violenţă după alegerile de pe 5 ianuarie.
Potrivit informaţiilor transmise către Agenţia Fides, în ultimele zile, un grup de fanatici islamişti au atacat o comunitate catolică de etnici gari în districtul Jamalpur, din zona Dhaka, rănind opt persoane, trei dintre ele fiind spitalizate. Printre acestea, fratele mai mare al Monseniorului Paolo Ponen Kubi, Episcop de Mymensigh. Mai multe violenţe au avut loc într-o parohie în districtul Sherpur, tot in zona Dhaka, unde cinci credincioşi au fost răniţi. Înainte cu câteva zile, tânarul catolic de etnie Santal, Ovidio Marandy , a fost ucis în nordul Bangladesh-ului.
Înainte de alegeri, unele grupuri islamiste au amenintat catolicii şi hinduşii de represalii în cazul în care aceştia s-ar fi dus la urne, „dar nu ştim cu certitudine cauzele acestor atacuri”, explică Arhiepiscopul. „După alegeri, au existat incidente izolate împotriva creştinilor, dar acum situaţia pare să se fi calmat. Am vorbit cu episcopul, al cărui frate a fost rănit. Nu este clar ceea ce este în spatele atacurilor. Ele pot fi, de asemenea, din motive legate de la deţinerea de terenuri sau alte motive, legate de dispute şi conflicte etnice.”
„Ca minoritate într-o ţară musulmană, avem un rolul si contribuţia de a oferi: ieri un laic catolic ales în Parlament, Promod Mankin, a fost numit ministru al Protecţiei Sociale. Noi credem că este un semn bun şi sperăm că acest lucru ar putea fi benefic nu numai pentru binele comunităţii creştine, ci şi pentru binele comun al întregii ţări, cu o atenţie sporită pentru dezvoltarea celor mai săraci. Mankin este o persoană devotată şi onestă: îl vom încuraja. Îl voi întâlni în următoarele câteva zile şi vom discuta despre situaţia în care se află ţara.”