Musulmanii din întreaga lume condamnă atacurile terorii din 11 septembrie 2001

Religia în lume

Musulmanii din întreaga lume condamnă atacurile terorii din 11 septembrie 2001

    • Musulmanii din întreaga lume condamnă atacurile terorii din 11 septembrie 2001
      Musulmanii din întreaga lume condamnă atacurile terorii din 11 septembrie 2001

      Musulmanii din întreaga lume condamnă atacurile terorii din 11 septembrie 2001

Cu prilejul celei de a 10-a aniversări a atacurilor teroriste de la World Trade Centre și de la Pentagon, grupurile de musulmani din Statele Unite și din întreaga lume s-au unit cu oamenii de alte religii pentru a condamna violența și terorismul.

Mulți dintre ei au insistat că punerea semnului de egalitate între violență și islam este greșită și că aprinde ostilitățile între musulmani și non-musulmani.

Rabia Terri Harris, un scriitor musulman împotriva violenței vorbește despre necesitatea „invocării păcii” pentru o viață comună în pace.  

În ultimii 10 ani, musulmanii din Statele Unite au participat la peste 7000 de slujbe pentru victimele din 11 septembrie, conform lui Aslam Abdullah, director al Societății Islamice din Nevada.

Abdulah a criticat islamofobii extremiști care folosesc 9-11 ca pe o scuză să diabolizeze musulmanii. Scriind în revista American Muslims, el a spus: „Acești oameni au aceeași ideolgie ca oamenii care justificau sclavia, promovând linșarea negrilor, sau cei care negau drepturile mormonilor, catolicilor și evreilor”.

El a adăugat: „America se va schimba atunci când musulmanii vor avea același statut și drepturi, fără suspiciuni asupra sincerității și integrității lor”.

În Marea Britanie, peste 50 de grupuri islamce au semnat o declarație comună pentru a-și exprima solidaritatea cu victimele terorismului.

Astfel, Dilwar Hussain, Președintele Societății Islamice din Marea Britanie a spus: „Terorismul e un rău pe care niciun musulman nu ar trebuie să simtă că trebuie să-l apere, sau să se scuze pentru asta. Teroriștii nu sunt de partea noastră. De fapt ei sunt oponenții noștri. Ei sunt un ostacol împotriva cauzei noastre care este de a fi o forță pentru bine, pentru a răspândi pacea între oameni”.

Forumul Creștin-Musulman a marcat de asemenea această comemorare a victimelor nevinovate din New York, iar numeroase organizații creștine au salutat această condamnarea a terorii de către musulmani.

Directorul Forumului, Julian Bond (creștin) a zis: „Musulmanii au fost în fruntea inițiativelor de pace inter-religioasă în Marea Britanie din anii 80, încurajați de poruncile din Coran și de exemplul profetului Mohammed. Acești musulmani au suferit deturnarea religiei lor de către teroriști care au vrut să lege islamul de actele de teroare.”

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ekklesia.co.uk