Condamnarea profanării unei mănăstiri greco-ortodoxe din Ierusalim

10 Februarie 2012 20:31 Ortodoxia în lume

Mai multe graffiti anti-creştine şi anti-arabe au fost găsite marţi dimineaţă pe zidurile unei mănăstiri ortodoxe greceşti din Ierusalim şi pe pereţii unei şcoli palestiniene, raportează poliţia israeliană.

Mai mulţi necunoscuţi au scris „Moarte creştinilor” pe pereţii de incintă ai Mănăstirii Sfânta Cruce din Ierusalimul de Vest, partea iudaică a oraşului, a declarat pentru France Press Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al Poliţiei naţionale a Israelului, adăugând că a fost deschisă o anchetă. De asemenea, două maşini parcate în faţa mănăstirii au fost vandalizate, acoperite de graffiti în limba ebraică, iar cauciucurile au fost sparte.

Într-un comunicat oficial, Consiliul Instituţiilor Religioase din Ţara Sfântă, reprezentând Marele Rabbinat al Israelului, Waqf-ul islamic al Ierusalimului şi Bisericile creştine locale din oraş, au condamnat aceste acte de profanare şi vandalizare. Consiliul a chemat pe credincioşii din cele trei religii ale Cărţii: creştini, islamici şi iudei – „să respecte toate locurile sfinte, să respingă activ toate actele de extremism care exploatează sau implică locurile religioase în certurile teritoriale sau politice, în comunitate”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.romandie.com

Ultimele din categorie