Conferința „Știința și teologia concepției” – noiembrie 2011

8 Septembrie 2011 17:27 Ortodoxia în lume

Asociația Creștină de Medicină, Psihologie și Religie (OCAMPR) anunță organizarea Conferinței intitulate  „Știința și teologia concepției” care va avea loc la Școala de Teologie Ortodoxă „Holy Cross” în zilele de 4 și 5 noiembrie 2011.

BROOKLINE, Statele Unite.

Președintele OCAMPR Michael Christakis a spus: „Am încercat să revitalizăm lucrarea Asociației noastre după o perioadă de inactivitate. Ne redefinim misiunea și vom îmbunătăți Charta Asociației noastre pentru a reflecta tema conferinței din acest an”. Președintele Christakis a adăugat că „într-un efort de a uni lucrarea doctorilor cu preoții, pentru o grijă mai bună pentru pacienți și credincioși, căutăm să promovăm organizarea unui forum anual pentru aceștia”.

Noul Comitet de conducere al Asociației cuprinde pe Eminența Sa Michael, Epsicop de New York (Orthodox Chuch of America), Episcopul ales John Abdallah (Biserica Antiohană), Pr. John Breck, Peter Gillquist, Alexander Veronis, Maica Gabriela din Michigan etc.  

Conferința va avea ca temă complexitatea științelor fertilizării și ambriologiei, antropologia dezvoltării umane din timpul concepției până la maturitate și moarte, învățătura Părinților Bisericii depsre concepție.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.ocampr.org

 

Ultimele din categorie