Cunoscutul pastor luteran Juha Molari a trecut la ortodoxie

8 Noiembrie 2011 18:24 Ortodoxia în lume

Un pastor al Bisericii Luterane Finlandeze, Juha Molari, cunoscut în toată lumea pentru predicile sale fulminante despre creştinism ca religie a iubirii, s-a convertit la ortodoxie într-o ceremonie condusă de Preotul Nikolay Voskoboinikov la Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae din Helsinki, în ziua de 30 octombrie 2011. 

Moscova, noiembrie 8, Interfax

“Este cea mai importantă decizie a vieţii mele, dar nu pot spune că a fost grea. Biserica Ortodoxă nu este o sectă, ci o comunitate cu sute de milioane de credincioşi trăind în diferite ţări” a spus Molari. Soţia şi copiii pastorului finlandez sunt ortodocşi. El a afirmat că este firesc să creadă în Hristos în Biserica unde a descoperit adevărul şi unde se simte iubit cu adevărat.

Biserica Luterană l-a caterisit pe cunoscutul pastor finlandez, după ce acesta a criticat deschis în predicile sale websitul Kavkaz-Center, care în Rusia este catalogat ca extremist. “Molari a fost pedepsit pentru că a chemat autorităţile finlandeze să reacţioneze la activităţile acestui sit, care a devenit purtătorul de cuvânt al unor organizaţii teroriste care justifică şi cheamă la crime în masă”, a spus preşedintele Comitetului Antifascist din Finlanda, Johan Backman. Molari a fost ţinta multor extremişti pe care i-a denunţat şi a primit ameninţări cu moartea de la organizaţii teroriste. Cuvintele sale, incomode pentru mulţi, cheamă la iubire, toleranţă şi căutarea adevărului.
Molari consideră că a fi creştin este incompatibil cu tăcerea în faţa extremismului, şi cu atât mai puţin cu justificarea şi legitimarea actelor de ucidere pe temeiuri politice.
 

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.interfax-religion.com

Ultimele din categorie