Ortodocșii cer deschiderea de paraclise în toate aeroporturile din Rusia

6 Ianuarie 2014 00:10 Ortodoxia în lume

Deschiderea unor paraclise va da încredere piloților, care își riscă viețile lor și pe cele ale pasagerilor.

Președintele Uniunii Cetățenilor Ortodocși din Rusia, Valentin Lebedev, a declarat că pregătește o scrisoare adresată ministrului de transporturi rus, prin care cere deschiderea unor săli de rugăciune în toate aeroporturile din țară.

„Ideea deschiderii unor locuri de rugăciune a fost formulată chiar de noi și de Biserica Ortodoxă Rusă în diferite forumuri, însă, până la momentul de față, ea nu a fost susținută de autorități. Aflați într-o situație complicată, în timp ce problema securității pasagerilor ce utilizează transportul aerian este una iminentă, noi ne dorim să ridicăm din nou această problemă”, a declarat V. Lebedev într-un interviu pentru ziarul „Izvestia”.

Acesta consideră că prezența în fiecare aeroport, a unui paraclis, va ajuta pe pasagerii transportului aerian să renunțe la alte mijloace de a alunga teama. „Deschiderea unor paraclise va da încredere piloților, care își riscă viețile lor și pe cele ale pasagerilor. Acest lucru i-ar liniști în același timp și pe pasageri. Oamenilor le e teamă să meargă cu avionul și de aceea raioanele magazinelor duty free se golesc de băuturi alcoolice. Aceste locuri de rugăciune îi vor distrage de la consumul de băuturi alcoolice la bord și va scădea nivelul incidentelor din avion”, remarcă V. Lebedev.

În acest moment există paraclise, printre altele, în aeroporturile Cheremetievo și Domodedovo din Moscova.

Ultimele din categorie