Patriarhia Bulgariei despre manifestările de stradă

24 Iunie 2013 16:37 Ortodoxia în lume

Biserica ortodoxă din Bulgaria a luat atitudine în ceea ce priveşte manifstaţiile masive din stradă din Sofia şi din alte oraşe bulgare, care exprimă nemulţumirea profundă a populaţiei faţă de măsurile de austeritate impuse ţării şi faţă de pătrunderea mafiei în toate structurile de putere ale Bulgariei.

„În contextul tensiunilor crescânde din societate, al nemulţumirilor populare şi continue din ultimele zile, al manifstaţiilor masive în capitală şi marele oraşe, Biserica Ortodoxă Bulgară nu poate rămâne indiferentă la ceea ce se petrece în ţară.

Ea are credincioşii săi şi copiii săi printre manifestanţi, ca şi printre cei ce sunt vizaţi de indignarea publicului, şi ea urmăreşte cu o preocupare crescândă şi cu nelinişte atentatele la pace, ordine şi justiţie în societate”, se menţionează în comunicatul Sfântului Sinod.

Acesta continuă: „libertatea este cea mai mare binecuvântare a fiinţei umane, însă fără morală, ea conduce la degradare şi la ruină, atât a individului, cât şi a societăţii. Când cetăţenii şi cei care deţin puterea, în deciziile lor şi în actele lor nu sunt călăuziţi de dragoste de aproapele, ci de ură, răzbunare, interese personale, ambiţie şi orgoliu, noi nu putem spera să vedem zile mai bune”.

Ultimele din categorie