Prinţul Charles ajută mănăstirile din Muntele Athos

3 August 2011 11:53 Ortodoxia în lume

Mănăstirea sârbească Hilandar, din Muntele Athos, a organizat joi, 28 iulie, la Londra, o recepţie cu scopul de a strânge fonduri pentru achiziţionarea unor echipamente de laborator, având rolul de a conserva vechile manuscrise, o comoară nepretuiţă a mănăstirii.

Printre cei 100 de invitaţi din Marea Britanie si Europa, s-a aflat şi Prinţul Charles, duce de Wales.

Președintele Fundaţiei Mănăstirii Hilandar, d-l Milinots Radic, a vorbit despre sprijinul acordat mănăstiri de către prinţul Charles:"Am organizat, de asemenea, alte două evenimente de caritate la Londra, unde am primit fonduri pentru reabilitarea echipamentelor de panificaţie şi biblioteca mănăstirii. Este adevărat că prinţul Charles şi tatăl său, Ducele de Edinburgh, membri de onoare ai Fundaţiei “Prietenii Muntelui Athos”, din Regatul Unit, vizitează în mod frecvent Sfântul Munte Athos, contribuind activ la realizarea mai multor proiecte”, a  adăugat acesta.

Stareţul Mănăstirii Hilandar, Arhimandritul Metodie, a spus că prinţul de Wales este interesat săajute la reabilitarea mănăstirii, deoarece guvernele Serbiei şi cel elen nu pot oferi niciun sprijin din cauza crizei economice.

Prințul Charles a ajutat în mai multe rânduri Mănăstirea Hilandar, mai ales după incendiul și distrugerile de la această mănăstire din 4 martie 2004. De asemenea, moștenitorul tronului Marii Britanii este un pelerin constant la Mănăstirea Vatopedi și la Schitul Colciu, acolo unde a trăit Părintele Dionisie Ignat, un mare duhovnic al neamului românesc.

 

Traducerea si adaptarea: Andrei Andronic

Sursa: www.romfeea.gr/

 

Ultimele din categorie