Scrisoarea pastorală a Mitropolitului Tihon către cetăţenii din Boston

18 Aprilie 2013 20:23 Ortodoxia în lume

Cer clerului şi credincioşilor din Biserica Ortodoxă a Americii să ofere rugăciunile pentru sufletele celor care şi-au pierdut viaţa şi pentru vindecarea celor care sunt răniţi.

Iubiţii mei fraţi şi surori în Hristos,

Încă o dată, naţiunea noastră şi lumea întreagă s-au umplut de tristeţe şi şoc profund ca urmare a bombelor care au explodat la maratonul din Boston, luni 15 aprilie 2013.

Durerea umple inimile noastre pentru pierderea acestor vieţi nevinovate, şi suntem paralizaţi de neputinţă în faţa acestei tragedii, rănilor şi durerilor inimaginabile, suferite de atâtea persoane. De asemenea, gândurile noastre sunt întristate de incertitudine şi privim cu frică la securitatea noastră, a copiilor noştri şi celui iubiţi ai noştri.

Cer clerului şi credincioşilor din Biserica Ortodoxă a Americii să ofere rugăciunile pentru sufletele celor care şi-au pierdut viaţa şi pentru vindecarea celor care sunt răniţi. Rugaţi-vă de asemenea pentru agenţii viteji de poliţie, pompieri, medici de urgenţă şi pentru membrii personalului spitalicesc care au acţionat atât de rapid şi continuă să lucreze pentru a vindeca pe cei răniţi şi pentru a asigura securitatea locuitorilor din Boston.

În această vreme de Postul Mare, în care ne luptăm nu numai să urmăm o disciplină fizică şi ascetică, dar şi să ne controlăm patimile şi să calmăm gândurile tulburi ale sufletelor noastre, vă rog să intrăm mai profund în rugăciune pentru lume şi pentru toată umanitatea. Să nu fim dezorientaţi, înfricoşaţi sau moralişti în lumina acestei tragedii. Să nu analizăm, să nu dezbatem, asupra cauzelor acestei violenţe teribile. Mai degrabă să avem milă de ceea ce au devenit atât de înrobiţi de patimile lor care aduc durere în vieţile aproapelui lor.

Încurajez în mod special pe toţi creştinii ortodocşi să îşi pună încrederea în Dumnezeu, de unde vine în mod unic toate binecuvântările păcii şi consolării. Nimeni dintre noi să nu aibă frică. Să ne amintim de făgăduinţa Domnului nostru Iisus Hristos în Evanghelie, pentru a ne găsi pacea în El. „În lume necazuri veţi avea. Dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33).

Fie ca Domnul să aibă milă de noi toţi.

Cu sinceritate, al vostru în Hristos,

+ Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit a toată America şi Canada

Citește alte articole despre: milă, durere, pastorală, America, atentat, scrisoare, bombă, OCA, încurajare, maraton

Ultimele din categorie