Un hoţ s-a pocăit şi a returnat o Evanghelie furată de la Biserica Ortodoxă din Buffalo

28 Noiembrie 2011 18:32 Ortodoxia în lume

Preotul Volodymyr Zablotskyy de la Biserica Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Buffalo, Statele Unite, a spus că a primit înapoi o Sfântă Evanghelie furată.

Un străin a dat-o unui credincios ortodox, pe nume Champ, în weekendul trecut. " Pentru mine a fost un moment plin de emoţie", a spus Zablotskyy, care a citit din Evanghelie duminică. Evanghelia face parte din tezaurul parohiei, este acoperită cu catifea şi are icoane cu Sfinţii Evanghelişti şi cu alţi sfinţi.

Cartea sfântă a fost furată cu două săptămâni în urmă, odată cu porţiuni din acoperişul de cupru, pe care se crede că hoţii le-au furat pentru a le vinde pe piaţa neagră. Congregaţia ortodoxă a oferit 1000 de dolari recompensă pentru returnarea ei, dar omul necunoscut care a adus-o înapoi nu şi-a dat numele. Hoţul l-a strâns pe Champ de mână şi i-a zis: “Trebuie să fac ceea ce este drept”, apoi a fugit. Aceasta arată că hoţul s-a pocăit pentru furtul Evangheliei şi a returnat-o.

Preotul a declarat că nu îl va căuta pe hoţ şi că îşi va retrage toate acuzaţiile şi plângerea de la poliţie, apreciind gestul de pocăinţă al hoţului. “Persoana ca a adus înapoi Evanghelia a avut evident o schimbare a inimii” a spus Părintele Zablotskyy. “Am rugat pe toţi credincioşii să se roage pentru el, pentru că este la începutul lucrării pe care Dumnezeu o face în inima sa”.

Biserica Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel s-a clădit de către imigranţii ruşi şi austro-ungari în 1894.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.buffalonews.com

Ultimele din categorie