Un preot ortodox a salvat 2000 de bebeluşi de la moarte

18 Octombrie 2012 19:21 Ortodoxia în lume

Părintele Alexis Tarasov din Volvograd a început prin convingerea femeilor din parohia sa care voiau să avorteze, să nu facă această crimă. Apoi a elaborat un program de ajutor şi suport psihologic pentru femeile însărcinate.

Acum este directorul Centrului pentru Apărarea Maternităţii şi Copilăriei din cadrul Societăţii Medicilor Ortodocşi „Arhanghelul Rafael” din oraşul Voljsk. Tocmai a fost recompensat cu premiul de excelenţă pentru salvarea vieţii de către Congresul Mondial al Familiilor. Datorită muncii sale neobosite, nivelul avorturilor din regiunea sa a scăzut drastic. Ministrul Sănătăţii din Federaţia Rusă a subliniat lucrarea acestui părinte. În 5 ani, regiunea Volvograd a cunoscut o scădere cu 25% a avorturilor la cerere.

Părintele Alexis a început cu predică la Biserică şi prin vizite repretate la spitalele care practică uciderea intra-uterină. A discutat ore întregi cu femeile însărcinate. „Eu însumi am 5 copii. Copiii sunt darul lui Dumnezeu şi refuzând acest dar stârnim mânia Celui Preaînalt. Vom răspunde în faţa lui Dumnezeu pentru sufletele copiilor noştri” spune el.  

Apoi a iniţiat un program complex de ajutor pentru femeile însărcinate, multe ele respinse de societate, dar şi pentru mamele care nu-şi pot permite un copil. Datorită lui, mai mult de 2000 de copii au fost salvaţi de la moarte.

Citește alte articole despre: copii, ortodoxie, avort, libertate, crimă, Rusia, sănătate, decizie, mame, Vovograd

Ultimele din categorie