Ouăle, benefice pentru sănătatea muşchiului cardiac

Social

Ouăle, benefice pentru sănătatea muşchiului cardiac

Odinioară „demonizate“ pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studii au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor.

Odinioară „demonizate“ pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studii au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor. Cel mai recent studiu arată că acest aliment nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din organism. Alt studiu, publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“, a mai stabilit că ouăle ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au descoperit că gălbenuşul de ou conţine doi aminoacizi importanţi, triptofanul şi tirozina, şi că două gălbenuşuri crude conţin de aproape două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr. Însă prăjirea sau fierberea oului reduce nivelul de antioxidanţi la jumătate.