Pâinea nu îngraşă
Potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic, nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm.
Potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic, nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm. Cu un aport mediu de 230 cal/ 100 g, nu putem spune că pâinea e vinovată de kilogramele în plus, atât timp cât mezelurile conţin în medie 350 cal/ 100 g, iar caşcavalul 380 cal/ 100g.
„O banală felie de pâine are 80 de calorii, ceea ce, raportat la o raţie calorică obişnuită de 2.000 cal/zi, nu reprezintă un pericol. Glucidele sunt esenţiale supravieţuirii şi funcţionării optime a organismului uman, aşa că, indiferent de vârstă, greutate sau regimul alimentar, oferiţi-vă zilnic bucuria de a mânca o bucată de pâine. Fie că este albă, neagră, cu seminţe, cu tărâţe, cu ierburi aromate, cu ulei, cu lapte, alegeţi-o în funcţie de preferinţele voastre. Nimic nu poate fi mai gustos şi mai sănătos“, a declarat, pentru Agerpres, dr. Mihaela Bilic.