Părintele Nicolae Tănase a conferențiat la Londra

Duminică, 31 martie 2019, părintele Nicolae Tănase a susținut o conferință la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Gheorghe” din Londra.

În cea de a treia duminică a Postului Mare de anul acesta, la Londra a avut loc conferința „Familia și provocările lumii contemporane” organizată de Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Gheorghe” din Londra și Asociația Nepsis UK.  Invitat a fost părintele Nicolae Tănase, fondatorul Asociației Pro Vita și coordonatorul centrelor sociale de la Valea Plopului și Valea Screzii, unde aproximativ 4000 de copii au primit îngrijire de-a lungul timpului.

Întâlnirea comunității ortodoxe românești din metropola britanică cu părintele Tănase s-a desfășurat într-o atmosferă plină de emoție. Cei aproape 300 de participanți au dovedit o preocupare vie pentru viața de familie și încercările la care este supusă în lumea modernă și mai ales în diaspora.

Pe parcursul a patru ore, întrebările l-au provocat pe părintele Nicolae Tănase să împărtășească celor prezenți atât din învățăturile Sfintei Scripturi, cât și din experiența sa de viață, dar mai ales din credința vie izvorâtă din dinamica rugăciunii și a faptei.

În încheierea conferinței, rugat fiind să definească bucuria și curajul, părintele Tănase a spus: „Bucurie este întâlnirea mea cu dumneavoastră și a dumneavoastră cu mine. Curajul este că ați venit, ați întrebat și ați rămas.”

Evenimentul face parte din seria mai largă de conferințe organizate de Parohia Sfântul Gheorghe/ Romanian Orhodox Church & Centre și Nepsis UK.

Ultimele din categorie