Peste 85% dintre români ar dori să fie mai bine informați asupra importanței biodiversității

Social

Peste 85% dintre români ar dori să fie mai bine informați asupra importanței biodiversității

Potrivit datelor eurobarometrului "Atitudini față de biodiversitate", prezentat miercuri de World Wide Fund for Nature România (WWF) într-o dezbatere de specialitate, majoritatea românilor își doresc a fi informați în detaliu asupra importanței biodiversității.

 

Datele eurobarometrului mai arată că declinul și pierderea de specii de animale, floră și faună, habitate și ecosisteme sunt văzute de 53% dintre cetățenii români ca fiind o problemă foarte gravă, iar 86% dintre repondenți sunt întru totul de acord că bunăstarea noastră și calitatea vieții depind de natură și biodiversitate, iar în ceea ce privește măsurile concrete pe care cetățenii le așteaptă pentru protejarea biodiversității, eurobarometrul arată că 89% dintre cei intervievați își doresc o mai bună informare asupra importanței biodiversității.

Pe lângă acestea, 85% dintre români consideră că este nevoie de sporirea bugetelor pentru protejarea naturii, în timp ce 74% dintre aceștia doresc recompense financiare (în sectoarele agricol, piscicol etc.) pentru conservarea naturii.

Miercuri, WWF România a organizat o dezbatere cu specialiști în politici publice și conservarea naturii pe tema fondurilor europene alocate în perioada 2014 - 2020 pentru dezvoltarea capitalului natural, în contextul în care Ministerul Fondurilor Europene a prezentat, recent, ultima versiune a Acordului de Parteneriat pe care România îl va încheia cu forul european, iar WWF România este membru activ în Comitetul însărcinat cu elaborarea acestui document strategic care trasează liniile de dezvoltare a României în perioada menționată.

*****

Fondată în 1961, WWF este cea mai mare organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţari.

Organizaţia este aproape unică prin faptul că îşi face simţită prezenţa de la nivel local până la nivel global: este capabilă să comunice cu triburile de pigmei Baka în pădurile tropicale din Africa centrală şi, în acelaşi timp, poartă discuţii de la egal la egal cu instituţii ca Banca Mondială şi Comisia Europeană.