Peştele scade riscul de mortalitate cauzat de bolile inimii
Potrivit unui studiu realizat în SUA, adulţii în vârstă care mănâncă peşte cu regularitate beneficiază de o reducere cu până la 27% a riscului general de mortalitate şi de o reducere cu aproximativ 35% a riscului de mortalitate cauzat de maladiile cardiovasculare.
„Rezultatele acestui studiu confirmă importanţa pe care o are o concentraţie suficientă de omega-3 în sânge pentru sănătatea cardiovasculară. Ele ne lasă să credem că, mai târziu în viaţă, aceste binefaceri ar putea să prelungească viaţa cu mai mulţi ani“, consideră autorii studiului.
Cercetătorii americani au încercat să identifice efectele acizilor graşi asupra sănătăţii, examinând o serie de biomarkeri din sângele adulţilor care nu primeau suplimente de omega-3 provenind din uleiul de peşte. Ei au putut astfel să evalueze efectele potenţiale pe care le are un consum regulat de peşte asupra mai multor cauze de mortalitate.