Plantele medicinale, remedii străvechi

Social

Plantele medicinale, remedii străvechi

Conform ultimelor studii în domeniu, o serie de plante medicinale prezintă efecte vindecătoare în cazul mai multor boli ale modernităţii. Astfel, busuiocul scade tensiunea sangvină, coriandrul previne toxiinfecţiile alimentare, iar cimbrul diminuează efectele neplăcute cauzate de acnee. Cel mai bun remediu contra anemiei este rozmarinul. Frunzele de rozmarin sunt bogate în fier, acid carnosic, o substanţă care protejează creierul contra radicalilor liberi, planta ajutând la scăderea riscului de declanşare a atacurilor vasculare cerebrale şi a maladiilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

Cel mai bun remediu contra hipertensiunii a fost declarat busuiocul. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvină la fel de mult ca medicamentele utilizate în prezent pe plan mondial.

În ceea ce priveşte diabetul, cel mai bun remediu pare a fi schinduful. O doză zilnică de extras de schinduf ameliorează concentraţia de zahăr din sângele diabeticilor şi scade rezistenţa la insulină, afirmă cercetătorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India.

Cel mai bun remediu contra aftelor este considerat oregano. Această plantă conţine puternici agenţi antifungici, precum thymol şi carvacrol. Un studiu realizat de cercetătorii de la Georgetown University Medical Centre din Washington a evidenţiat faptul că substanţa carvacrol inhibă creşterea ciupercii Candida albicans (care provoacă afte) mai eficient decât medicamentele antifungice folosite în mod obişnuit.

Şi toxiinfecţiile alimentare pot fi tratate cu succes cu ajutorul coriandrului. Uleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter, care provoacă toxiinfecţii alimentare. Carnea de pui şi carnea roşie (în special carnea tocată) pot conţine bacterii din clasa campylobacter, care provoacă toxiinfecţii dacă acea carne este coaptă sau prăjită în exces. Puteţi să adăugaţi seminţe pisate de coriandru (care oferă uleiul tămăduitor) pe hamburgeri sau pe preparatele din carne de pui.