Proiect european pentru deprinderea competențelor digitale

Social

Proiect european pentru deprinderea competențelor digitale

Printr-un proiect finanțat de Comisia Europeană, aproximativ 1.000 de tineri vor deprinde până la sfârşitul acestui an competenţe digitale necesare angajării, a declarat, astăzi, 9 octombrie, Gabriel Brezoiu, managerul general al Asociaţiei Group of the European Youth for Change (GEYC), cu prilejul unei conferinţe desfăşurate în cadrul acestui program.

"Proiectul S.M.Y.L.E. - Social Media & Youth - Learning for Employment este un schimb de tineri organizat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul "Tineret în acţiune" ce îşi propune creşterea angajabilităţii tinerilor prin încurajarea dezvoltării competenţelor digitale ale acestora", a precizat Brezoiu.

Proiectul presupune o campanie de conştientizare la nivel naţional privind importanța competenţelor digitale, precum şi o serie de alte evenimente, adresându-se tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani și a fost demarat la începutul lunii august.

"Vrem să le transmitem tinerilor din ultimele clase de liceu şi studenţilor că fără competenţe digitale nu se poate găsi un loc de muncă. Referitor la competenţele digitale, le vom arăta că dacă stau atât de mult la calculator, trebuie să o facă şi cu folos, deci vom avea activităţi prin care le vom arăta cum poate prezenţa lor pe reţele sociale precum Facebook să îi ajute la găsirea unui loc de muncă sau cum pot lăsa o impresie foarte bună angajatorului pentru a obţine postul. La nivel naţional, avem parteneri din rândul liceelor şi facultăţilor din România. Până în acest moment sunt peste 20 de parteneri la nivel local", a adus la cunoștință managerul general al Asociaţiei GEYC.

Brezoiu a afirmat că la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România s-au reunit aproape aproximativ 100 de participanţi - elevi, studenţi, tineri în căutarea unui loc de muncă, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale şi instituţii publice implicate în acest domeniu, referindu-se la conferința europeană SMYLE care are loc miercuri, în cadrul proiectului.

"În cadrul acestei săptămâni avem în Capitală 20 de tineri veniţi din patru ţări europene - Danemarca, Estonia, Italia şi Marea Britanie -, alăturându-se românilor pentru a-şi dezvolta competenţele digitale. Pe parcursul acestei săptămâni sunt diverse activităţi ca să le crească şansele de angajare, să le dezvolte abilităţile de folosire a calculatorului", a mai adăugat Gabriel Brezoiu.