Radu Beligan a primit "Premiul de Excelență" pentru întreaga activitate

Social

Radu Beligan a primit "Premiul de Excelență" pentru întreaga activitate

    • Radu Beligan a primit "Premiul de Excelență" pentru întreaga activitate
      Radu Beligan, actor

      Radu Beligan, actor

Marți, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Superlativelor VIP 2013 "Oamenii Schimbării", care s-a desfășurat la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", maestrul Radu Beligan a primit "Premiul de Excelență" pentru întreaga activitate.

 

Deoarece nu a putut fi prezent la eveniment, maestrul a transmis mulțumirile sale prin intermediul unui mesaj video.

"Au trecut mulți ani de când între mine și publicația dumneavoastră s-a legat o lungă și trainică prietenie. Se știe că între prieteni fiecare trebuie să dea câte ceva. Dvs. mi-ați dat de-a lungul timpului o mulțime de premii, culminând cu cel din seara aceasta, când am marele regret că nu vă pot sta alături. În schimb, eu v-am oferit întotdeauna dumneavoastră și cititorilor dumneavoastră dragostea mea iremediabilă. Vă iubesc și atât cât va vrea Dumnezeu, iubirea mea pentru dumneavoastră va rămâne neschimbată", a spus Radu Beligan.

La categoria "Film" a fost premiată producătoarea Ada Solomon, la categoria "Teatru", regizoarea Chris Simion, conducătoarea companiei de teatru independent D'Aya, iar premiul la categoria "Artă Populară" i-a fost acordat naistului Nicolae Voiculeț pentru spectacolul "Maria Tănase  100 de ani de la nașterea sa".

Distincția pentru "Știință și Viață" i-a revenit cercetătorului Radu Silaghi-Dumitrescu, din Cluj-Napoca, cel care, împreună cu o echipă de cercetători de la Facultatea de Chimie a Universității "Babeș-Bolyai" a inventat sângele artificial.

Artistei Alexandrina Hristov din Republica Moldova i-a revenit premiul pentru "Muzică", în timp ce distincția pentru "Divertisment" i-a fost acordată realizatorului emisiunii de umor "Doza de Haș", Mikey H (Mihai Holhoș).

La categorie "Educație" premiul i-a fost acordat tânărului inventator Ionuț Budișteanu, care la 20 de ani a fost cel mai tânăr premiant al Galei.

Fundației ADEPT Transilvania, înființată cu scopul de a conserva biodiversitatea și peisajele de Înaltă Valoare Naturală din zona Sighișoara - Târnava Mare i-a fost acordată distincția pentru "Contribuție la Dezvoltarea Societății". Au fost premiați Carmen Brumă, Sorin Popescu și Roxana Tampau, de la SOS Satele Copiilor România.

La categoria "Jurnalism" au fost acordate două premii. Pentru presa scrisă, câștigători au fost ziariștii de la "Gândul", Florin Negruțiu și Alina Matiș, pentru ancheta "Sindromul NU", iar pentru jurnalismul de televiziune, distincția i-a fost acordată Sandei Nicola de la Digi 24.

Unul dintre premiile speciale ale Galei i-a fost acordat acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, director al "Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Dan Setlacec" - Institutul Clinic Fundeni, care, la primirea premiului a spus că "anul 2013 a fost cel mai bun an pentru transplantul românesc. Aș dori să consider acest premiu ca un mesaj de siguranță pentru toți cei aflați în suferință".

Alte premii speciale au mai fost oferite lui Alexandru Constantin, președintele Asociației Române de Turism Medical, și lanțului de supermarketuri Mega Image.

Premiul la categoria "Omul Anului", care a reprezentat și ultima distincție a serii, a fost acordată "oamenilor care au avut curajul în 2013 să iasă în stradă și să-și susțină cererile" - Protestatarii. La ridicarea premiului, pe scenă au venit mai mulți tineri, care purtau măști reprezentând mai multe personalități din politica românească, de la primarul Sorin Oprescu până la președintele Traian Băsescu.

Trupa de balet a Teatrului "Constantin Tănase", naistul Nicolae Voiculeț și cântăreața Alexandrina Hristov au susținut momente artistice pe întreg parcursul evenimentului.

Printre invitații Galei s-au numărat actorii George Ivașcu, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Ileana Stana Ionescu, cântăreții Margareta Pâslaru și Gheorghe Turda, dar și ambasadorul Israelului la București, Dan Ben-Eliezer.

Gala Superlativelor VIP se dorește a fi o retrospectivă de final de an a fiecărui domeniu semnificativ din societatea românească, de la teatru, film, muzică, lumea afacerilor, până la educație, știință și viață.