Marș pentru Viață în Washington DC

25 Ianuarie 2014 11:32 Religia în lume

Pe 22 ianuarie 2014, creștinii ortodocși din SUA și Canada au mers în Washington DC pentru a participa la cea de-a 41- a ediție a Marșului pentru Viață, amintind de aniversarea deciziei din 1973 a lui Roe V. Wade de la Curtea Supremă care a legalizat avortul în toate cele 50 de state. Preasfinția Sa Ioan Episcopul de Worcester și New England a reprezentat în cadrul Marșului pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Filip Antiohianul și Arhiepiscopia de Antiohia.

Pe 22 ianuarie 2014, creștinii ortodocși din S.U.A și Canada au mers în Washington DC pentru a participa la cea de- a 41–a ediție a Marșului pentru Viață, amintind de aniversarea deciziei din 1973 a lui Roe V. Wade de la Curtea Supremă care a legalizat avortul în toate cele 50 de state. Preasfinția Sa Ioan Episcopul de Worcester și New England a reprezentat în cadrul Marșului pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Filip Antiohianul și Arhiepiscopia de Antiohia. După acest marș pașnic a declarat următoarele:

„Nu ne înghețaseră decât degetele de la mâini și de la picioare, căci înimile noastre erau încălzite de entuziasmul mulțimii, care nu s-a lăsat alungată de ger și ninsoare. A fost o onoare să mărșăluim pentru viață alături de ierarhi ortodocși, printre care și Mitropolitul Tihon al Bisericii Ortodoxe din America, Arhiepiscopul Nathaniel și Episcopii Mihail, Melchisedec și Marcu, precum și Episcopul Dimitrie de la Arhiepiscopia greco-ortodoxă. A fost de asemenea o mare bucurie să mărșăluim cu pancarte alături de studenții de la Seminariile Sf. Vladimir și Sf. Tihon și de alți credincioși ortodocși care au intonat cântări închinate Fecioarei Maria.”

Episcopul Dimitrie a săvârșit rugăciunea începătoare pentru Marș, în timp ce cardinalii romano-catolici Donald Whirl și Sean O’Malley, precum și episcopii Bisericii Ortodoxe din America au apreciat inițiativa Mitropolitului Filip. Arhiepiscopia din Antiohia a fost puternic reprezentată de către preoți și laici. Mergând spre Curtea Supremă, credincioșii ortodocși au oficiat un Trisaghion pentru viețile celor uciși prin avort.

Ultimele din categorie