Resveratrolul, un compus al vinului roşu cu efecte terapeutice

Social

Resveratrolul, un compus al vinului roşu cu efecte terapeutice

Cercetătorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite au descoperit că resveratrolul, un compus existent în coaja strugurilor şi în vinul roşu, prezintă mai multe beneficii, dovedindu-se un aliat al sănătăţii cardiace şi în ceea ce priveşte prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Astfel, vinul roşu s-ar putea dovedi un element-cheie în lupta contra cancerului de prostată, graţie unui compus care face ca tumorile să devină mai sensibile în faţa radioterapiei şi, deci, mai uşor de distrus.

În cadrul studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea Missouri, resveratrolul a crescut concentraţiile a două proteine-cheie din structura celulelor tumorale de la nivelul prostatei. După radioterapie, până la 97% dintre celulele tumorale au fost distruse, iar acest procentaj este cu mult mai mare decât cel obţinut doar cu ajutorul radioterapiei.

Dacă studiile viitoare vor avea succes, oficialii americani din domeniul sănătăţii vor solicita guvernului federal să iniţieze procedura de fabricare a unui medicament ce va putea fi folosit pe oameni.