Românii, mari consumatori de cafea

Social

Românii, mari consumatori de cafea

Potrivit unui studiu realizat recent, majoritatea românilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde şi nici compoziţia acestuia, fiind însă mari consumatori de cafea.

Potrivit unui studiu realizat recent, majoritatea românilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde şi nici compoziţia acestuia, fiind însă mari consumatori de cafea. Ceaiul verde reprezintă o importantă resursă naturală de hidratare şi este un aliat al sănătăţii, susţinând apărarea naturală a organismului. Teina din ceaiul verde ajută organismul să se menţină relaxat pe parcursul întregii zile. Cafeina din ceai acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cafeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism, prelungind starea de revitalizare pe care o induce în organism. „Beneficiile ceaiului verde sunt cunoscute de mii de ani în Asia, acesta fiind asociat cu scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare sau prevenirea unor afecţiuni cronice precum obezitatea, diabetul şi declinul funcţiei cognitive“, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, coordonatorul studiului.

Potrivit acestuia, consumul de ceai ar trebui să fie de 5 până la 8 ceşti, în această cantitate nefiind dăunător, iar de cafea, de una-trei ceşti pe zi.

El a susţinut că românii ar trebui să introducă ceaiul în dieta zilnică în cantităţi mai mari, aceasta fiind o alternativă mai sănătoasă la cafea şi un susţinător al sănătăţii, datorită proprietăţilor de prevenţie a anumitor afecţiuni.